Wordt u gebeld door een Engels sprekende medewerker van Microsoft of een ander bedrijf? Hang meteen op!
De laatste tijd worden veel mensen gebeld door zogenaamde medewerkers van "Microsoft" met de mededeling dat er problemen met de computer zijn en dat hij/zij wel kan helpen met het oplossen hier van.
Deze persoon spreekt Engels en heeft vaak een licht "Pakistaans/Indiaas accent".

Er wordt nu ook al gebeld door Nederlands sprekende personen die beweren een speciale aanbieding te hebben en je zou dan hun website moeten bezoeken, die besmet is met een virus, dus ga hier niet op in!!!!

Waarschuwing
Dit is echter een oplichtingstruc om bij degene die gebeld wordt geld afhandig te maken via de creditcard en persoonlijke gegevens van de computer af te halen. Ze zijn best opdringerig en laten u geloven dat ze echt werken voor "Microsoft" en laten u "managers" spreken. Ze laten u besmette software downloaden en loggen dan in op uw pc en ze laten u "plaatjes" zien dat uw computer zwaar besmet is en proberen u er van te overtuigen dat ze echt alleen maar goede bedoelingen hebben.

Zijn ze al ingelogd geweest?
Deze personen bellen random mensen op. Zolang u de persoon niet op de Computer of Laptop heeft laten inloggen, zal er waarschijnlijk niet veel aan de hand zijn. Wanneer ze wel op uw computer heeft laten inloggen, raden we u aan om al uw wachtwoorden te laten aanpassen (ook van uw e-mail).
Bent u verder in het proces geweest en heeft u ook bijv. een bankrekeningnummer of creditcard gegevens heeft moeten invullen, dan raden wij u spoedig aan uw bank of creditcard maatschappij te bellen.

Vaak wordt ook u pc besmet en kan daarna niet meer opstarten, zo proberen ze u nog meer geld afhandig te maken.

Verbreek je internet verbinding, deinstaalleer de besmette software, schakel hulp op afstand uit, start systeemherstel en pak een herstelpunt van een paar dagen terug.

PC start niet meer op....
Vaak beschadigen ze de opstart gegevens zodat je pc niet meer opstart.
In dat geval plaats je de Windows cd, cd erin en F8 tijdens opstarten, kies 'druk op willekeurige toets om via cd op te starten' Windows zal nu via de cd starten, kies aldaar voor systeemherstel, dit lukt niet altijd de eerste keer, geen herstelbestanden te vinden.
PC uitgezet, voeding 2 minuten los en nogmaals opgestart via Windows cd, aldaar gekozen voor systeemherstel en gelukkig nu wel herstelbestand en gelukkig herstel gelukt.
Nogmaals kies bij instellingen 'schakel hulp op afstand uit', dit vind je onder configuratiescherm, systeem, instellingen voor externe verbindingen.

Wijzig straks al je wachtwoorden!
Download eerst MBAM via andere pc en zet op stick. Kijk hier voor meer info computer-beveiliging/mbam-anti-malware


Terug naar boven     youtube.png   Joomla 5.1.2 stable  Webdesign & Hosting HostingBy.nl 1997-2024   Algemene voorwaarden